Beogradska burza dobila trećeg direktora u posljednje dvije godine

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2024. u 07:59
Foto: Shutterstock

tvrtku za “ostalu pomoć u poslovanju” T.CONS Beograd, kojoj je danas blokiran račun. Dvojica njegovih prethodnika su putem društvenih mreža, točnije na LinkedInu, najavila odlazak s čela Beogradske burze. U srpnju prošle godine prvi je odlazak najavio Siniša Krneta, dugogodišnji izvršni direktor, a ranije ovog mjeseca to je učinio i njegov nasljednik Ivan Leposavić.

Beogradska burza imenovala je Lazu Ostojića za izvršnog direktora za domaće tržište kapitala. Ostojić je treći šef Beogradske burze u posljednje dvije godine. “Lazo Ostojić na Beogradsku burzu donosi desetljeća iskustva u području trgovanja vrijednosnim papirima na tržištu kapitala Srbije. Ostojić je tijekom svoje karijere sudjelovao u brojnim značajnim transakcijama spajanja i akvizicija vodećih tvrtki u zemlji, čime je stekao reputaciju istaknutog stručnjaka u ovoj oblasti”, navodi se u priopćenju na stranicama BELEX-a, prenosi Beta. Također, bio je angažiran kao ekspert od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske banke, gdje je radio na analizi izazova tržišta kapitala i pronalaženju rješenja za unapređenje i jačanje financijskog tržišta u Srbiji. Ostojić je povodom imenovanja izjavio kako mu je “velika čast preuzeti vodstvo Beogradske burze, jedne od najstarijih financijskih institucija u Srbiji”.

“U narednom razdoblju fokusirat ćemo se na jačanje kapaciteta, prelazak na novu trgovinsku platformu u suradnji s Atenskom burzom, razvoj novih financijskih instrumenata, kao i unapređenje suradnje s međunarodnim partnerima, uključujući i Svjetsku banku. i EBRD”, rekao je. Uvidom u podatke Agencije za privredne registre vidimo da (osim Beogradske burze) Ostojić ima i poduzetničku tvrtku za “ostalu pomoć u poslovanju” T.CONS Beograd, kojoj je danas blokiran račun. Dvojica njegovih prethodnika su putem društvenih mreža, točnije na LinkedInu, najavila odlazak s čela Beogradske burze. U srpnju prošle godine prvi je odlazak najavio Siniša Krneta, dugogodišnji izvršni direktor, a ranije ovog mjeseca to je učinio i njegov nasljednik Ivan Leposavić.

Komentirajte prvi

New Report

Close