Beogradska kompanija ne odustaje od preuzimanja Simpa

Autor: Poslovni dnevnik , 10. rujan 2024. u 07:00
Tvornica i poduzeća Simpo neslužbeno su izašle iz programa UPPR krajem ožujka 2024./Shutterstock

Iz beogradske kompanije napominju da je budućnost Simpove tvornice od velikog značaja, prije svega za zaposlenike, ali i za cjelokupnu zajednicu u kojoj ovaj domaći gigant godinama posluje.

Tvrtka “Winer a export DOO” Beograd, sa sjedištem na općini Voždovac, ponovno se obratila Ministarstvu gospodarstva kao zainteresirani kupci za tvornicu Simpo u Vranju.

Kompanija “Winer a export” iz Beograda u pismu namjere objašnjava da razumije strateški i ekonomski značaj kompanije “Simpo”.

“Naša tvrtka želi preuzeti “Simpo A.D.”, ne zbog prodaje imovine, nego želimo preuzeti sve zaposlene, njihova prava, kao i sve obveze prema dužnicima i vjerovnicima. Želimo omogućiti nastavak proizvodnje i modernizaciju same tvornice, poručuju iz Winer a Exporta.

Iz beogradske kompanije napominju da je budućnost Simpove tvornice od velikog značaja, prije svega za zaposlenike, ali i za cjelokupnu zajednicu u kojoj ovaj domaći gigant godinama posluje.

Godine 2023. sadašnji generalni direktor tvrtke “SIMPO A.D” Slađan Disić izjavio je da nema informacija o zainteresiranim kupcima u ovoj tvornici.

Dodao je tada kako je “normalno da se u kompletan proces privatizacije može krenuti kada se pojavi ozbiljan kupac”.

Tvornica i poduzeća “Simpo A.D. prema informacijama portala InfoVranjske.rs, iz programa UPPR izašla je krajem ožujka 2024. godine, ali do sada to nije službeno potvrđeno.

Tvrtka Simpo A.D. Vranje je u UPPR-u (Pripremljeni plan reorganizacije) od 21. veljače 2019. godine, a sama odluka je donesena 25. srpnja 2018. godine.

Bivša srbijanska ministrica gospodarstva Anđelka Atanasković izjavila je 2020. da će tvrtka Simpo strateškog partnera tražiti tek kada se posrnuli vranjski div riješi svojih ovisnih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close