Češki Seyfor preuzeo srpsku IT kompaniju M&I Systems Co.

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2024. u 06:00
Foto: Pixabay

Strateško partnerstvo dolazi u trenutku kada se, globalno, IT sustav suočava s velikim izazovima.

Češki Seyfor, jedan od najvećih europskih ponuđača rješenja u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, širi svoju prisutnost u Europi i preuzima 70 posto vlasničkog udjela u srpskoj tvrtki M&I Systems Co.

Strateško partnerstvo dolazi u trenutku kada se, globalno, IT sustav suočava s velikim izazovima. Vladan Balaban, suvlasnik i predsjednik M&I Systems Grupe, smatra da će preuzimanje doprinijeti izvozu više informatičkih proizvoda iz Srbije, jer je domaće tržište do sada bilo poznato po ponudi, kako je rekao, vrhunske jeftine radne snage.

Balaban je u gostovanju na Bloomberg Adria TV podsjetio da su oni jedna od prvih domaćih kompanija koja ima svoje proizvode i usluge koje nudi na području bivše Jugoslavije. Kako je dodao, sa Seyforom dobivaju pristup tržištima srednje i jugoistočne Europe.

Godinama su smatrali da bi trebali napraviti takav potez, naglasio je. Širenje na ovaj način nam je jako važno, a tražili smo strateškog partnera, odnosno nekoga tko neće biti samo financijski partner, rekao je Balaban. 

Komentirajte prvi

New Report

Close