Continental širi kapacitete kod Novog Sada za gotovo sedam hektara

Autor: Poslovni dnevnik , 12. kolovoz 2024. u 07:00
Do sada je u tvornicu uloženo 140 milijuna eura, a Continental planira u Srbiju uložiti dodatnih 150 milijuna eura i otvoriti još 1500 radnih mjesta/Shutterstock

Do sada je u tvornicu uloženo 140 milijuna eura, a Continental planira u Srbiju uložiti dodatnih 150 milijuna eura i otvoriti još 1500 radnih mjesta.

Njemačka tvrtka Continental, koja je prije godinu i pol otvorila tvornicu elektroničkih uređaja za automobile u Kaću kod Novog Sada, planira proširiti proizvodne kapacitete u istom gradu, piše eKapija.

Sa sadašnjih 30.000 četvornih metara proizvodnog, uredskog i skladišnog prostora, kompleks u Kaću bit će proširen za još 6,7 hektara, navedeno je u Urbanističkom projektu izgradnje treće faze poslovnog kompleksa Continental Automotive u Novom Sadu, koji je izvelo JP Urbanizam Novi Sad.

Do sada je u tvornicu uloženo 140 milijuna eura, a Continental planira u Srbiju uložiti dodatnih 150 milijuna eura i otvoriti još 1500 radnih mjesta.

U prvoj fazi proširenja predviđena je izgradnja pogona za proizvodnju autodijelova – “čiste sobe”, pogona za proizvodnju autodijelova u kalupima i bojanje dijelova s ​​upravnom jedinicom i skladištem, te pogona za u planu je proizvodnja elektroničkih autodijelova.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja automatiziranog visokoregalnog skladišta s pratećim objektom za pranje i skladištenje. Objekti u ovim fazama planirani su na ukupno 6,7 hektara, dok se postojeći objekti prostiru na oko 2,4 hektara.

Ukupno će se s prometnim i zelenim površinama prošireni kompleks prostirati na 31,6 hektara. U budućnosti, prema projektu, planirano je dodatno proširenje kompleksa. Idejno rješenje proširenja kojega je izradio NORTH Engineering doo Subotica, u prvoj i drugoj fazi proširenja uključuje izgradnju pogona za proizvodnju i montažu elektro i ostalih auto dijelova.

Inače, Continentalova tvornica u Kaću njegova je najveća u Europi, a očekuje se da će izvoz tvornice za dvije godine premašiti milijardu eura. Continental je prije šest godina u Srbiji otvorio i istraživačko-razvojni centar koji zapošljava oko tisuću visokokvalificiranih stručnjaka iz automobilske industrije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close