Đedović Handanović: Rekordne investicije u distributivni sustav

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2024. u 07:04
Foto: Pixabay

Jača i srednjenaponska mreža, da je zamijenjeno više od 730 transformatora u trafostanicama, 34.000 drvenih stupova betonskim.

Ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da je u prethodnu godinu dana realizirano 170 milijuna eura investicija što se ranije nikada nije dogodilo.

Što se tiče ove izolirane situacije u Novom Sadu, ministrica je dodala u razgovoru za Politiku, da je naloženo EPS-u i EDS-u da preuzmu mjere, što su oni i učinili u toku jednog dana.

Navela je da se jača i srednjenaponska mreža, da je zamijenjeno više od 730 transformatora u trafostanicama, 34.000 drvenih stupova betonskim, a sve u cilju veće sigurnosti opskrbe, smanjenja prekida u napajanju i gubitka energije.

Đedović je govorila i o proširenju podzemnog skladišta Banatski dvor i rekla da je jedan od najvažnijih projekata u energetskom sektoru.

“Ovaj projekt doprinijet će dodatnoj energetskoj sigurnosti. Prije svega, zato što ćemo imati dovoljno domaćih kapaciteta za skladištenje plina. Ishodovano je rješenje o građevinskoj dozvoli, a sljedeći korak će biti nabavka opreme u skladu sa specifikacijom radova.

Izvođenje radova trebalo bi trajati oko godinu dana. i po dana, a cilj je da bude pušteno u rad 2027. godine”, rekla je ona. 

Komentirajte prvi

New Report

Close