Delta u novu tvornicu mineralne vode uložila 16 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 04. listopad 2024. u 06:07
Nova oprema će omogućiti punjenje oko dva milijuna litara ili stotinu šlepera proizvoda u 24 sata, što je dvostruko više nego prethodnih godina/Shutterstock

Modernizacija omogućuje udvostručenje proizvodnog kapaciteta tvornice na više od 500 milijuna litara godišnje.

Delta Holding otvorio je ovoga tjedna u Mionici novi proizvodni pogon tvornice mineralne vode i bezalkoholnih pića Mioni vrijedan 16 milijuna eura.

“Naša nova proizvodna linija, s kapacitetom od 31.500 boca na sat za format od 1,5 litara i 44.000 boca na sat za format od 0,5 litara, omogućuje nam da budemo mnogo brži i učinkovitiji u doba godine kada potražnja za našim proizvodima raste je visoka”, rekao je generalni direktor tvornice Mioni Saša Micić, navodi se u priopćenju kojeg prenosi agencija Beta.

Dodao je da će nova oprema omogućiti punjenje oko dva milijuna litara ili stotinu šlepera proizvoda u 24 sata, što je, prema njegovim riječima, dvostruko više nego prethodnih godina.

Istaknuto je da ova modernizacija omogućuje udvostručenje proizvodnog kapaciteta tvornice na više od 500 milijuna litara godišnje, primjenu najsuvremenijih tehnologija, kao i daljnji razvoj brenda Mioni.

“Primjenom R-PET materijala i proizvodnjom ‘lakših boca’ koje koriste preko 25 posto manje plastike činimo značajan korak prema održivom poslovanju i zaštiti okoliša. Inovacije koje očekujemo u Mioni uz potporu naših partnera omogućit će daljnji rast i širenje kako regionalno, tako i na svim izvoznim tržištima Europe i svijeta”, rekao je Mićić.

Navedeno je da je tvornica osim tehnološkog unapređenja primijenila solarne panele u sklopu ekološki održive poslovne strategije, kao i da je dovršetak pročistača otpadnih voda još jedan važan korak u očuvanju prirodnih resursa.

Komentirajte prvi

New Report

Close