Dioničarima poznate kompanije ove godine znatno veće dividende

Autor: Poslovni dnevnik , 29. svibanj 2024. u 07:34
Foto: PIXSELL

Uprava je predložila da se dioničarima ove godine na ime dividende podijeli iznos od 150,3 milijuna dinara, odnosno bruto iznos od 647,06 dinara po dionici.

Proizvodno-montažna tvrtka Jedinstvo iz Sevojna (JESV) sazvala je redovnu skupštinu dioničara za 27. lipnja tekuće godine, a na dnevnom redu je, između ostalog, donošenje odluka o usvajanju godišnjih financijskih izvješća i raspodjeli ostvarene dobiti.

Uprava je predložila da se dioničarima ove godine na ime dividende podijeli iznos od 150,3 milijuna dinara, odnosno bruto iznos od 647,06 dinara po dionici. Prošle godine tvrtka je dioničarima isplatila dividendu od 411,8 dinara po dionici, pišu analitičari Momentuma.

Internim aktima društva kao dan dividende određen je 31. prosinca prošle godine.

Na dnevnom redu skupštine ponovno je odluka o poništenju 7,8 posto dionica društva koje se nalaze u vlastitom portfelju, kao i donošenje nove odluke o programu otkupa do 10 posto vlastitih dionica.

Dionice Jedinstva prošlog su tjedna nakon dužeg vremena pale ispod razine od sedam tisuća dinara i zatvorile tjedan na 6.601 dinar.

Komentirajte prvi

New Report

Close