Drakulić: Ovoj vlasti ‘odlično ide’ samo rasprodaja domaćih resursa

Autor: Poslovni dnevnik , 15. listopad 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Srbija je jedna od najsiromašnijih europskih zemalja jer njen gospodarski razvoj nije zasnovan na domaćim resursima i domaćim gospodarstvenicima.

Biznismen Zoran Drakulić izjavio je da je Srbija jedna od najsiromašnijih europskih zemalja jer njen gospodarski razvoj nije zasnovan na domaćim resursima i domaćim gospodarstvenicima.

Drakulić je u intervjuu agenciji Beta rekao da je gospodarski razvoj stavljen u ruke stranih kompanija koje “bezobzirno izvlače profit iz Srbije i nezasluženo dobivaju velike subvencije”.

To se prije svega odnosi na NIS, RTB Bor, izgradnju infrastrukture, industrijskih kompleksa, izgradnju puteva i dobrim dijelom stanogradnju poput ‘Beograda na vodi’”, rekao je on.

“To je rezultat pogrešne ekonomske politike”, rekao je predsjednik holdinga “Point grupa”. Upitana što u Srbiji trenutno “ide super”, Drakulić je kao primjer navela rasprodaju domaćih resursa i kolonizaciju zemlje.

“S druge strane, uništavanje domaćih i stranih gospodarstvenika uz stalni pad investicija u tom sektoru. ‘Super nam ide’ uništavanje poljoprivrede i energetike uz katastrofalnu energetsku politiku, kao i bogaćenje povlaštenog broja gospodarstvenika i dijela elite bliske vlasti”, naglasio je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close