Fortis Energy dobio preliminarne dozvole za tri projekta u Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2024. u 07:00
Kompanija osigurala preliminarne dozvole za priključenje na mrežu u Srbiji za tri projekta vjetroelektrana ukupnog kapaciteta 509,5 MW/Shutterstock

Kompanija osigurala preliminarne dozvole za priključenje na mrežu u Srbiji za tri projekta vjetroelektrana ukupnog kapaciteta 509,5 MW.

Fortis Energy dobio je preliminarne dozvole za priključenje na mrežu u Srbiji za tri projekta vjetroelektrana ukupnog kapaciteta 509,5 MW.

Srbijanski operator prijenosnog sustava Elektromreža Srbija (EMS) izdao je službene izjave o priključenju na elektroenergetsku mrežu za projekte vjetroelektrana Vranje, od 171 MW, i Gornjak – 194,4 MW, priopćio je Fortis Energy, prenosi Balkan Green Energy News.

U tijeku je postupak izdavanja preliminarne licence za projekt vjetroelektrane Juhor od 144 MW. S ukupnim kapacitetom od 509,4 MW, vjetroelektrane će generirati 1,5 milijardi kWh obnovljive energije, što odgovara godišnjoj potrošnji 750.000 kućanstava, te spriječiti emisiju od 350.000 tona CO2 godišnje.

Ukupna ulaganja u tri projekta procjenjuju se na 550 milijuna eura. Mjerenja vjetra za lokacije vjetroparkova i preliminarne procjene resursa vjetra su u tijeku, naglašava Fortis Energy.

Tvrtka je ulaganja u tri projekta procijenila na ukupno 550 milijuna eura. Oni podržavaju sveobuhvatan lanac vrijednosti u različitim sektorima, uključujući građevinske radove, elektrotehniku, logistiku, održavanje, sigurnost i telekomunikacije, rekao je Fortis Energy.

Podsjećamo, prije tjedan dana Fortis Energy objavio je da je kupila fotonaponski projekt od 180 MW u Srbiji. Uključivat će 36 MWh kapaciteta baterije, dodala je tvrtka. Srpski OPS EMS je 20. travnja završio prvi interval izrade studija za priključenje elektrana i drugih objekata na prijenosnu mrežu prema novoj uredbi o isporuci i opskrbi električnom energijom.

Za 28 objekata ukupne snage 4.000 MW dane su bankovne garancije za projekte solarne, vjetroelektrane i hidroelektrane te trafostanice. Nositelji ukupno 51 investicije, podijeljeni u dvije skupine, morali su ih predati do 24. lipnja ili 1. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close