Grčka opet prvi izbor za ljetovanje turista iz Srbije

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2022. u 12:56
Foto: Matko Begovic/HaloPix/PIXSELL

Grci već ukinuli PLF obrazac.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić potvrdio je jučer da će Grčka, prema najavama iz te zemlje, od 2. svibnja ukinuti sva covid ograničenja za ulazak turista i da će se u Grčku moći putovati samo sa putovnicom, kao i prije pandemije. To je velika vijest za nas, naglasio je Seničić u izjavi za Tanjug. Dodao je da o istom scenariju razmišljaju i Turska i mnoge druge europske zemlje, kao i da je Crna Gora već ukinula covid ograničenja i da se očekuje da vrlo brzo to učini i Albanija, piše Politika.

Objašnjava da su Grci već ukinuli PLF obrazac koji je ranije bio potreban za ulazak i da sada, osim tog obrasca, još traže kao i prošle sezone potvrdu o cijepljenju ili preboljenom covidu, ili negativan test. „Sve covid mjere polako padaju, imamo svaki dan nove zemlje koje ukidaju svoje mjere”, rekao je Seničić. Naveo je i da je već 11 ili 12 europskih država koje dosta ovise od turizma ukinulo mjere, tako da može da se putuje u njih bez ikakvih posebnih dokumenata.

Za sada su na snazi i dalje postojeće mjere, pa je za ulazak u zatvorene prostore, poput kafića i prodavnica, neophodno pokazati dokaz o preboljenju ili negativan brzi test koji se traži od necijepljenih građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close