IFC razmatra kredit za kineski Minth u Srbiji i Poljskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Uukupna vrijednost Minthova projekta širenja poslovanja u Srbiji i Poljskoj iznosi 598 milijuna eura.

Međunarodna financijska korporacija (IFC) objavila je da razmatra odobravanje kredita kineskoj tvrtki Minth Group Limited za financiranje proširenja poslovanja u Srbiji i Poljskoj na području proizvodnje kućišta za baterije za električne automobile.

Prema podacima IFC-a, ukupna vrijednost Minthova projekta širenja poslovanja u Srbiji i Poljskoj iznosi 598 milijuna eura, a navodi se i da se očekuje da će ti projekti biti operativni do 2025. godine, prenosi Biznis.rs.

Kad je riječ o Srbiji, Minthovi planovi uključuju proširenje postojećih pogona Minth Automotive Europe doo za proizvodnju kućišta baterija za električne automobile, unutar postojećeg kompleksa u Loznici, kao i podršku izgradnji triju proizvodnih pogona u Šapcu.

Za Poljsku Minth planira proširiti postojeći pogon za proizvodnju kućišta za baterije u gradu Sprotavia, unutar industrijske zone.

“Minth Grupa je svjetski poznati proizvođač autodijelova, s uspostavljenim proizvodnim pogonima u inozemstvu i više od 70 proizvodnih pogona koji posluju kao neovisni pravni subjekti u Kini, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Meksiku, Poljskoj, Srbiji, Tajlandu, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD. Predloženo financiranje IFC-a bit će ograničeno samo na poslovanje MAE Srbija i Minth Poljska i ne uključuje druge operacije Minth Grupe”, naglašavaju iz IFC-a.

Podsjetimo, u ožujku 2022. godine, povodom svečanog otvaranja tvornice u Loznici i polaganja kamena temeljca za pogon u Šapcu, kompanija Minth objavila je da je u Srbiji otvorila pet tvornica, s ukupno ulaganja od preko 500 milijuna eura, te da očekuje gotovo 3000 radnih mjesta kada sve proizvodne linije budu puštene u rad. 

Komentirajte prvi

New Report

Close