Investicija je teška 100 milijuna eura, a sve bi trebalo biti završeno za dvije godine

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Delta Holding vraća InterContinental u srce Beograda.

Hotelska scena Beograda bit će idućih godina dodatno obogaćena, a za što je zaslužan i EXPO 2027 koji će, očekuje se, glavnom gradu Srbije donijeti dodatne posjetitelje i to one s poslovnim predznakom. Delta Holding i InterContinental Hotels & Resorts Group (IHG), jedna od vodećih svjetskih hotelskih grupacija, potpisali su ugovor kojim je i službeno potvrđen povratak prestižnog brenda InterContinental u Srbiju.

Novi standardi

“Ovaj strateški važan ugovor najavljuje izgradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica u srcu Beograda, koji će unaprijediti hotelsku ponudu glavnog grada i postaviti nove standarde u regiji”, priopćeno je tom prilikom iz Delta Holdinga, prenosi Beta.

“Povratak hotela InterContinental predstavlja ključni korak prema daljnjem jačanju turističkog i kongresnog sektora u Srbiji. Kao uspješan partner u Ljubljani, s ponosom najavljujemo izgradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica u Beogradu, čija će investicija od 100 milijuna eura dodatno ojačati gradsku infrastrukturu”, rekao je Andrej Sovrović, član IO Holdinga i generalni direktor hotela poslovanje.Prema njegovim riječima, ambicija Delte je da hotel otvori svoja vrata do kraja 2026. godine, na vrijeme za EXPO 2027.

“S obnovljenim Sava centrom značajno će se poboljšati kapaciteti našeg grada za održavanje velikih međunarodnih događanja i doprinijeti daljnjem jačanju ugleda Srbije kao vodeće destinacije u jugoistočnoj Europi”, rekao je Sovrović.

Karin Sheppard, viša potpredsjednica i izvršna direktorica grupacije IHG Hotels & Resorts za Europu, rekla je kako je strateška suradnja s Delta Holdingom iznimno važna za njihovu grupaciju te predstavlja potvrdu zajedničke predanosti unapređenju luksuznog ugostiteljstva u ovaj dio Europe.

“Beograd, sa svojim bogatim kulturnim nasljeđem i dinamičnim gospodarstvom, idealno je odredište za vrhunski InterContinental hotel”, dodao je Shepard.

Spoj hotela i stanova

Angelina Nekić, generalna direktorica Delta Real Estatea, podsjetila je da projekt predstavlja nastavak investicijskog ciklusa ukupne vrijednosti 250 milijuna eura u sklopu izgradnje Delta Districta.

“Spoj hotela s pet zvjezdica i stambenih i poslovnih apartmana postaviće nove standarde u segmentu luksuznih nekretnina.”, rekla je Nekić. Delta Holding podsjeća da je InterContinental nekada bio ključna točka međunarodnih diplomata i sinonim za prestiž, a među njegovim gostima bili su poznati izaslanici Pokreta nesvrstanih, čime je Beograd pozicionirao kao važno središte globalnih političkih zbivanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close