Jelena Drakulić Petrović nova je vlasnica NIN-a

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Jelena Drakulić-Petrović diplomirala je na Filološkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, a 2004. godine počela je raditi u tvrtki, na poziciji brand managera dnevnih novina Blic.

Jelena Drakulić Petrović, dugogodišnja generalna direktorica Ringiera u Srbiji, postala je nova vlasnica tjednika NIN, koji je od 2009. godine jedno od tiskanih izdanja spomenute kompanije. Strane su se sporazumno dogovorile da će podatke o kupoprodajnoj cijeni i procjeni vrijednosti stečenih dionica društva čuvati u tajnosti.

Jelena Drakulić-Petrović diplomirala je na Filološkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, a 2004. godine počela je raditi u tvrtki, na poziciji brand managera dnevnih novina Blic, potom kao direktorica marketinga i razvoja, direktorica dnevnih izdanja i zamjenik generalnog direktora. Nakon četiri godine rada u tvrtki (2008.), i sama je postala generalna direktorica “Ringiera” u Srbiji, kada je imala 30 godina.

Na tom je mjestu naslijedila Attilu Mihoka koji je u studenom 2007. godine preuzeo odgovornost za poslovanje tvrtke “Ringier” u Mađarskoj.

Kako sam Ringier navodi, pozivajući se na Gemius, portal Blica već je više od desetljeća najčitaniji u Srbiji. No, dok se čitanost portala Blic i njegova prepoznatljivost kao brenda održava, moglo bi se reći da se medijsko carstvo oko njega zbija.

Tvrtka u Srbiji kao izdavač Blica osnovana je 1996. godine, od 2010. do 2022. poslovala je pod imenom Ringier Axel Springer Srbija (RAS Srbija) i bila dio švicarsko-njemačke medijske grupacije Ringier Axel Springer Media AG. No, prošle godine Nijemci su se odlučili povući te je Ringier AG kupio dionice Axel Springera SE u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Estoniji, Latviji i Litvi.

Komentirajte prvi

New Report

Close