Kushner Vučiću predstavio projekt hotela na lokaciji Generalštaba

Autor: Poslovni dnevnik , 24. lipanj 2024. u 07:21
Foto: Shutterstock

Informacija o gradnji Trumpova zeta u centru Beograda izazvala je žestoke reakcije javnosti.

Jared Kushner, zet bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, predstavio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Beogradu projekt hotela koji bi trebao biti izgrađen na mjestu Generalštaba, piše eKapija. Kako se navodi, riječ je o “veličanstvenom hotelu u Beogradu koji će doprinijeti da naš glavni grad postane centar ovog dijela svijeta”:

“Inspirativna razmjena ideja s Jaredom Kushnerom, kojemu sam s ponosom pokazao naš glavni grad i iznio neke od planova za njegov brži rast.

Predstavio sam mu viziju Beograda kao svjetske metropole, čiji je kozmopolitski duh oduvijek privlačio ljude iz cijelog svijeta, a Kushner mi je predstavio projekt velebnog hotela u Beogradu koji će doprinijeti da naš glavni grad postane središte ovog dijela svijeta, koji će se na globalnoj karti pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sjedište najvećih korporacija, sveučilišta i međunarodnih institucija, ali i inspiracija za umjetnike, znanstvenike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva svijeta. Ovakav Beograd želimo ostaviti budućim generacijama”, napisao je Vučić na Instagramu.

Podsjetimo, vijest o gradnji u centru Beograda izazvala je žestoke reakcije javnosti. Kushner je u ožujku objavio prikaz projekta luksuznog kompleksa planiranog na mjestu zgrade Generalštaba u Beogradu. Ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Goran Vesić i tvrtka Affinity Global Development potpisali su u svibnju Ugovor o revitalizaciji kompleksa.

Konzervatori Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda oštro su se početkom lipnja usprotivili ukidanju statusa kulturnog dobra Generalštaba Srbije i Crne Gore i Ministarstva obrane.

Komentirajte prvi

New Report

Close