Mali: Najesen počinje gradnja 1500 stanova za Expo

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2024. u 07:17
Foto: SHUTTERSTOCK

Mali je naveo da se na toj lokaciji od 212 hektara trenutno nalazi na stotine strojeva i radnika.

Prvi potpredsjednik srpske Vlade i ministar financija Siniša Mali najavio je ovih dana da će na jesen početi izgradnja 1.500 stanova za Expo u Surčinu.

“Mi sada na jesen počinjemo graditi stanove, tih 1500 stanova o kojima je predsjednik govorio. Počinjemo graditi jedan vodeni centar koji će biti centar za sportove na vodi, te tematski park”, rekao je Mali, prenosi agencija Tanjug.

On je za Televiziju Pink rekao da je Expo velika šansa da predstavimo Srbiju.

“Da prezentiramo sve što smo napravili u proteklih petnaest godina, ali s druge strane da doprinesemo rastu našeg gospodarstva i zato smo paralelno s Expom predstavili ono o čemu je predsjednik govorio prije dva dana, a to je program Srbija 2027.

Dakle, da nastavimo i iskoristimo naredne tri i pol godine – ulaganja u cestovnu infrastrukturu, u željeznicu, u škole, u energetiku, u zdravstveni sustav, dakle u sve ono što podiže kvalitetu života građana Srbije i dostići željenu razinu od 100 milijardi eura vrijednosti BDP-a – a 2027. godine.

Mali je naveo da se na toj lokaciji od 212 hektara trenutno nalazi na stotine strojeva i radnika. “Tlo se nasipava, piloti su već spremni za Expo, a već je počelo i postavljanje pilota za Nacionalni stadion”, rekao je Siniša Mali.

Istaknuo je da je Srbija prvo tromjesečje ove godine završila s rastom BDP-a od 4,7 posto, po čemu je Srbija najbrže rastuća ekonomija u Europi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close