Na sajmu u Madridu dogovoren izvoz svježeg voća preko pet milijuna eura

Autor: Miroslav Kuskunović , 19. listopad 2022. u 06:59
Foto: LEONARDO BOSNAR/PIXSELL

Srpske kompanije u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije prvi put su sudjelovale na ovoj prestižnoj svjetskoj manifestaciji.

Srpski gospodarstvenici ugovorili su, na sajmu voća i povrća “Fruit attraction” u Madridu, izvozne poslove vrijedne preko pet milijuna eura. Najviše zainteresiranih poslovnih partnera za proizvode iz Srbije je iz UAE, Saudijske Arabije, Egipta, Španjolska, Francuske i Indije.

Srpske kompanije u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije prvi put su sudjelovale na ovoj prestižnoj svjetskoj manifestaciji. Na Nacionalnom štandu Srbije predstavilo se 11 kompanija proizvođača i izvoznika voća “Pollino Fruit”, “Apple World”, “Fruct Company”, “Ćirić Agro MĐŽ”, “Terra Optima”, “Frueko”, “Select Fruit”, “Delta Agrar”, “Agro Bel System”, “Vija Product” i “Forma BM”. “Fruit attraction” je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svijetu sa velikim kapacitetom da promovira svjetski izvoz, a važna je točka susretanja i povezivanja profesionalaca u ovom sektoru. Ove godine na sajmu se predstavilo više od 1800 izlagača iz 55 zemalja, a poseban interes posjetitelja bilo je i za Nacionalni štand Srbije, kažu u PKS.

Komentirajte prvi

New Report

Close