Oštar pad neto dobiti Jedinstva iz Sevojna

Autor: Poslovni dnevnik , 06. listopad 2023. u 05:41
Foto: Shutterstock

Tvrtka je u ovu godinu ušla s visokom zaposlenošću nakon što se uvelike oslanjala na višegodišnji posao ugovoren u TENT-u prethodnih godina.

Proizvodno-montažna tvrtka Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavila je polugodišnja konsolidirana financijska izvješća koja uključuju rezultate poslovanja matičnog društva i ovisnih društava.

U razdoblju siječanj-lipanj kompanija je zabilježila rast konsolidiranih prihoda od 24,5 posto na 4,58 milijardi dinara, dok je zbog rasta troškova direktnog materijala i usluga kooperanata poslovna dobit povećana za 22,5 posto na 77,4 milijuna dinara.

Konsolidirana neto dobit bila je slabija za 26,5 posto i iznosila je 83,8 milijuna dinara, prvenstveno kao rezultat izostanka većih ostalih prihoda nastalih zbog naplaćenih otpisanih potraživanja, pišu analitičari Momentuma.

Financijska struktura društva i ove je godine ostala neopterećena, iako je novčana pozicija znatno smanjena. Neto dug tvrtke na zadnji dan prvog polugodišta iznosio je oko 300 milijuna dinara.

Tvrtka je u ovu godinu ušla s visokom zaposlenošću nakon što se uvelike oslanjala na višegodišnji posao ugovoren u TENT-u prethodnih godina.

Ovogodišnji pokretači zapošljavanja su instalacijski radovi u Sava centru, izgradnja sustava za pročišćavanje i prikupljanje otpadnih voda u Nišu te regionalni vodovod Makiš-Mladenovac. Skupština dioničara tvrtke u lipnju neočekivano je smanjila ovogodišnju dividendu.

Komentirajte prvi

New Report

Close