Posuški Lager kupio najveći projekt vjetroelektrane u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Lager je prošle godine već kupio dvije tvrtke koje imaju solarne projekte u Bosanskom Petrovcu u BiH ukupne snage 150 MW.

Jedan od najuspješnijih bh. tvrtka nastavlja ulagati u projekte obnovljivih izvora energije u regiji.

Time je, uz izgradnju najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj instalirane snage preko 180 MW, sada postala većinski vlasnik i preuzela projekt vjetroelektrane Snaga Istoka u Srbiji ukupne snage 300 MW, procijenjene vrijednosti više od 360 milijuna eura. Riječ je o trenutno najvećem projektu vjetroelektrana u regiji koji je dobio uvjete za priključenje.

Podsjetimo, Lager je prošle godine već kupio dvije tvrtke koje imaju solarne projekte u Bosanskom Petrovcu u BiH ukupne snage 150 MW, i to od njemačke tvrtke Promondis u vlasništvu Bertholda Brentrupa i AT Solar od Aleksandra Aćimovca, javlja Raport.

Kako kažu iz tvrtke Lager, ovo je nastavak puta tvrtke Lager kojom žele postati jedan od lidera u regiji u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora energije.

“Naše investicije neće stati na ovim projektima jer još smo u pregovorima oko investiranja i preuzimanja nekih projekata u regiji, nadamo se da ćemo uspjeti nešto napraviti i u našoj Hercegovini”, kažu iz tvrtke Lager.

Komentirajte prvi

New Report

Close