Prva srpska tvornica proizvodit će 25 solarnih panela na sat

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2022. u 22:00
Foto: Pixabay

Poseban dio, funkcionalno vezan za halu, bit će poslovni aneks u kojem će se nalaziti distributivna kuhinja, blagovaonice, centralni hol, kancelarije…

Prva tvornica za proizvodnju solarnih panela u Srbiji gradit će se u Velikoj Plani, piše portal eKapija.com. Najava gradnje došla je u obliku poziva općine Velika Plana na javni uvid (do 25. listopada) urbanističkog projekta za tvornicu u koju ulaže kompanija DoMi Eko – Solar Velika Plana za proizvodnju ostale električne opreme, u vlasništvu fizičkih osoba i tvrtki Udarnik gradnja iz Beograda i Inženjering DM invest iz Smederevske Palanke. DoMi Eko – Solar osnovan je u srpnju ove godine. Urbanistički je projekt izradio Arhitektonski biro BB, također iz Velike Plane. Tvornica će proizvoditi 25 solarnih panela na sat, najavljeno je u projektu.

Budući tvornički kompleks sastojat će se od proizvodne hale i skladišta u Servisno-mješovitoj zoni Velike Plane, u blizini auto-ceste Beograd-Niš, na površini od 12.601 četvornih metara. Prema projektu u središtu kompleksa izgradit će se velika, prizemna proizvodno-skladišna hala s odvojenim skladištima za repro materijal (solarne ćelije, eva folija, kaljeno staklo, žica i trake za povezivanje ćelija…) i gotove proizvode – solarne panele. Objekt će biti građen od prefabrikovanog armiranog betona s termoizolacijskim sendvič zidnim panelima i dvovodnim, slaganim krovom blagog nagiba. Poseban dio, funkcionalno vezan za halu, bit će poslovni aneks u kojem će se nalaziti distributivna kuhinja, blagovaonice, centralni hol, kancelarije… U planu je i gradnja prometnice i parkirališta s 20 mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close