Sindikat EPS-a traži kolektivni ugovor, prijeti štrajkom

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2024. u 07:00
Foto: Pixabay

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije zatražio je od resornog ministarstva da novi Kolektivni ugovor za to državno poduzeće bude potpisan do 6. kolovoza.

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije zatražio je od resornog ministarstva da novi Kolektivni ugovor za to državno poduzeće bude potpisan do 6. kolovoza, te istaknuli da će, ako se to ne dogodi, sutradan organizirati štrajk, koja će se, po potrebi, pretvoriti u opću obustavu rada, saznaje Danas u toj reprezentativnoj sindikalnoj organizaciji.

Naime, Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije je 29. srpnja poslao na adresu Ministarstva rudarstva i energetike jednostrano potpisan novi Posebni kolektivni ugovor s naznakom da, ukoliko ga ministrica Dubravka Đedović Handanović ne ovjeri do najkasnije 6. kolovoza radnici će stupiti u jednosatni štrajk upozorenja koji će dalje “sukladno zakonu prerasti u opći štrajk do ispunjenja zahtjeva sindikata”.

Rukovodstvo Sindikata radnika EPS-a predstavilo je nadležnima rok do kada Kolektivni ugovor mora biti potpisan jer je, kako tvrde sindikalci, “to dogovoreno s predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike”, ali se odbijaju obvezati da će to potpisati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close