Srpski BDP u drugom kvartalu porastao 4,0 posto

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2024. u 21:59
Foto: pixabay

Realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva za 4,1 posto.

U Srbiji je realni rast bruto domaćeg proizvoda u drugom tromjesečju ove godine bio 4,0 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Desezonirana serija podataka pokazuje rast bruto domaćeg proizvoda u drugom tromjesečju 2024. od 0,8 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Promatrano po djelatnostima, u drugom tromjesečju 2024. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine značajan realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen je u sektoru trgovine na veliko i malo i popravka motornih vozila, prometa i skladištenja, te smještaj i ugostiteljske usluge 7,1 posto, sektor graditeljstva 7,2 posto te sektor državne uprave i obveznog socijalnog osiguranja, obrazovanja te zdravstva i socijalne zaštite 4,4 posto.

Realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva za 4,1 posto. Promatrano po agregatima korištenja bruto domaćeg proizvoda, u drugom tromjesečju 2024. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvaren je realni rast svih agregata, javlja Tanjug.

Komentirajte prvi

New Report

Close