Stellantis otkrio fotografije nove Pande koja će se sklapati u Kragujevcu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2024. u 07:08
Talijani su nezadovoljni što se Panda ne proizvodi u Mirafioriju u Torinu, ali Stellantis kaže da je Srbija izabrana prije nekoliko mjeseci i da je to dio njihovih ulaganja u inozemstvu/PD

Imat će električnu i hibridnu verziju, a iz Kragujevca će prvo stići u Europu, pa na Bliski istok i Afriku.

Prije službene prezentacije novog modela “pande” pod imenom Fiat Grande Panda, zakazane za 11. srpnja u Torinu, Stellantis je pokazao fotografije novog “medvjedića” koji će se sklapati u Kragujevcu.

Prekjučer je Grande Panda već viđena na talijanskim ulicama, jer je u Torinu sniman spot za ovaj novi automobil proizveden u Kragujevcu.

Inspiracija iz osamdesetih
“Grande Panda” je inspirirana čuvenom “pandom” iz osamdesetih koju je nacrtao Giorgio Giugaro, ali je sada ponovo rođena kao “pametni auto” u tvornici Stellantis u Kragujevcu. Dizajn je nastao u Mirafioriju, prenosi RTS.

Ovaj novi model radi se u dvije verzije – električnoj i hibridnoj, a iz Kragujevca će prvo stići u Europu, zatim na Bliski istok i Afriku, a pripada B segmentu automobila ispod četiri metra i prvi je u niz modela nove obitelji koji će stizati svake godine lansirati novi model do 2027.

Inovativni projekt uključuje realizaciju automobila kroz globalnu Multienergy Smart Car Platform. Bit će dostupan u svim regijama svijeta i omogućit će tvrtki stvaranje različitih automobila koji će moći odgovoriti na različite zahtjeve kupaca.

Električni model

Fiat nije potvrdio motore, ali očekuje se da će električni modeli dobiti istu bateriju od 44kWh kao Citroen, što će značiti domet do 320 km nakon punjenja.

Olivier François, izvršni direktor Fiata i međunarodni šef marketinga Stellantisa smatra da je ovo najbolji način da se proslavi 125 godina Fiata i da se s ovom novom “Grande Pandom” ispisuju nove stranice povijesti:

“Nacrtana je i dizajnirana u Torinu i pokazuje sve te temeljne vrijednosti izvorne Pande. Cilj nam je ojačati prisutnost ove marke u svijetu, a zahvaljujući Grande Pandi koja je idealna za obitelji, ali i za urbanu mobilnost u svakoj zemlji, s ponosom možemo reći da je ovo pravi Fiat.”, napisali su iz korporativnih komunikacija Fiata.

Fiat svoj novi gradski automobil naziva UV – ili pomoćnim vozilom, a veliki branici i presvlake karoserije to dokazuju. Malo je slabije konstruiran nego u drugim automobilima, s obzirom na to da Fiat ima bogato nasljeđe zahvaljujući Pandi 4×4. Još nije potvrđeno hoće li biti stvarne verzije Grand Pande 4×4.

Šlag na retro stiliziranoj UV torti dolazi u ultra-modernim detaljima kao što su zamršena matrična LED svjetla automobila i izložena pravokutna stražnja svjetla. Unutrašnjost za sada ostaje misterij, ali možete očekivati ​​da će sadržavati modularne značajke na klik koje su bile jako zadirkivane na (mnogim) konceptima koji su prethodili stvarnom lansiranju.

Fiat nije potvrdio motore, ali očekuje se da će električni modeli dobiti istu bateriju od 44kWh kao Citroen, što će značiti domet do 320 kilometara nakon punjenja.

Ovo je prva Panda ikada proizvedena van Italije, točnije u Srbiji u istoj tvornici u kojoj se prethodno proizvodio i “fiat 500L”. I premda su Talijani nezadovoljni što se Fiat ne proizvodi u Mirafioriju u Torinu, koji očajnički čekaju da ta tvornica konačno proradi, Stellantis kaže da je Srbija izabrana prije nekoliko mjeseci i da je to dio njihovih ulaganja u inozemstvu.

Prihvatljiva cijena
Još uvijek nema informacija o cijeni nove “pande” niti fotografija unutrašnjosti vozila, a novi detalji bit će poznati najvjerojatnije 11. srpnja u Torinu, kada će “grande panda” biti predstavljena povodom 125. obljetnica Fiata.

Ipak, poznavatelji iz automobilskog sektora očekuju da će Grande Panda imati vrlo prihvatljivu cijenu, počevši od oko 18.000 eura za hibrid ili 26.000 eura za električno vozilo.

Kao što smo doznali ranije ove godine, Grande Panda samo je jedan od pet modela koji će nositi oznaku s imenom “Panda”, zajedno s ostalima, uključujući Pick-Up, Fastback, SUV i Camper. 

Komentirajte prvi

New Report

Close