Strickland Metals blizu pronalaska veće količine zlata na projektu Rogozna

Autor: Poslovni dnevnik , 29. srpanj 2024. u 07:00
Ciljano područje je Obradov potok, koji se nalazi dva kilometra zapadno od Gradine, poznatog ležišta koje pokazuje slične geofizičke anomalije/Shutterstock

Tvrtka je potvrdila da su preliminarni rezultati otkrili jaku anomaliju koja počinje 100 metara ispod površine.

Strickland Metals je otkrio snažnu anomaliju blizu površine u sklopu istraživanja inducirane polarizacije (IP) koje se provodi na ciljanom području Obradov Potok u okviru projekta Rogozna Gold and Base Metals u Srbiji, što sugerira potencijalno značajno novo mineralno ležište.

Tvrtka je ovih dana potvrdila da su preliminarni rezultati IP istraživanja otkrili jaku anomaliju koja počinje 100 metara ispod površine i proteže se duž duljine od 400 metara.

Obećavajući rezultati
Anomalija je otvorena i prema sjeveru i prema jugu i prostorno je povezana sa značajnim potencijmalima zlata, što dodatno ukazuje na potencijalnu opsežnu mineralizaciju u tom području, prenosi agencija Beta.

Ciljano područje je Obradov potok, koji se nalazi dva kilometra zapadno od Gradine, poznatog ležišta koje pokazuje slične geofizičke anomalije. Područje karakteriziraju diseminirani sulfidi i argilne alteracije unutar vulkanskih stijena koje prekrivaju naslage sadržane u nižim skarnima.

“Rano prepoznavanje slične geofizičke anomalije u Obradovom potoku dobar je znak za potencijalno otkriće novog ležišta.”

Zlatni potencijal

Rogozna se može pohvaliti ogromnim resursima od 5,44 milijuna unci ekvivalenta zlata.

Izvršni direktor tvrtke Strickland Metals, Paul L’Herpiniere, rekao je: “Sjajno je dobiti tako obećavajuće rane rezultate istraživanja IP-a u Obradovom Potoku. Sve trenutno definirane gredice na susjednoj licenci prostorno su povezane IP anomalijama. Rano prepoznavanje slične geofizičke anomalije u Obradovom potoku dobar je znak za potencijalno otkriće novog ležišta na Rogozni.”

Radovi na širem projektnom području Rogozne nastavljaju se ubrzano. Nedavna geofizička istraživanja, uključujući pole-dipol IP i studije gravitacije tla, započela su na licenci Golden Stone. Istraživanje ima za cilj ispitati geofizička svojstva izvora Jezerska reka, kao i Obradov potok, gdje su prethodnim radovima utvrđene visoke razine zlata, bakra, olova, cinka, arsena i bizmuta u tlu.

U aktivnostima bušenja, Strickland je dovršio četiri bušotine na svojim imanjima Shanac, Medenovac i Copper Canyon South u sklopu programa 60.000m, s četiri bušotine koje su neprekidno radile. Tri bušotine imaju za cilj određivanje resursa, a četvrta je posvećena istraživanju novih ležišta, uključujući nedavno bušenje na meti bakar-zlato porfir Veleiki.

Projekt Rogozna ističe se impresivnim referencama. Do danas je više od 60 milijuna dolara uloženo u istraživanje i tehničke radove na nalazištu, što je rezultiralo pretpostavljenim resursom JORC-a od 2,96 milijuna unci zlata, 200.000 tona bakra i 360.000 tona sadržanog cinka.

Također je strateški pozicioniran u blizini vitalne infrastrukture u poznatoj rudarskoj četvrti unutar globalno značajnog metalnog pojasa Tethyan, prenosi Indikator.

Ogroman potencijal
Strickland Metals ušao je prije nekoliko mjeseci u “unosnu srpsku igru ​​zlata” nakon što je u proljeće izdvojio 37 milijuna dolara za kupnju projekta Rogozna, koji se može pohvaliti ogromnim resursima od 5,44 milijuna unci ekvivalenta zlata (oko 170 tona), izvijestili su australski mediji. Australski div Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineraliziranih sustava “svjetske klase” s fokusom na zlato i bakar.

Podsjetimo, srpski mediji su još 2009. godine objavili da stručnjaci nekoliko stranih kompanija, koji su istraživali područje Novog Pazara, tvrde da cijela planina Rogozna leži na bakru, srebru i zlatu te da plemenitih metala ima za čak “pola Europe”, govorila su preliminarna optimistična predviđanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close