Tender za IT infrastrukturu vrijedan 145,8 milijuna dinara

Autor: Poslovni dnevnik , 06. svibanj 2022. u 07:00
Nabava obuhvaća isporuku i izgradnju ožičene i Eduroam bežične infrastrukture na fakultetima i institutima/R. Anić/PIXSELL

Distribuirana bežična infrastruktura koja je tako sprovedena imat će centralno upravljanje, pod nadležnosti Akademske mreže.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za nabavu napredne komunikacijske infrastrukture i Eduroam bežične infrastrukture na fakultetima i institutima u Srbiji, piše portal eKapija. Eduroam je međunarodna Wi-Fi roaming mreža za korisnike u visokom obrazovanju.

Cilj u potpunosti pokriti zatvoreni prostor bežičnom mrežom Eduroam (amfiteatri, dekanat, kabineti, laboratoriji, učionice, čitaonice, biblioteke, sale, hodnici…) na fakultetima i institutima širom Srbije koji sudjeluju u projektu Informacijsko-komunikacijske ustanove Akademska mreža Republike Srbije (AMRES).

Distribuirana bežična infrastruktura koja je tako sprovedena imat će centralno upravljanje, pod nadležnosti Akademske mreže, navodi se u tenderu. Nabava obuhvaća isporuku i izgradnju ožičene i Eduroam bežične infrastrukture unutar fakulteta i instituta koje su korisnici Akademske mreže, unapređenje rješenja za kontrolu pristupa infrastrukturi bežične mreže i održavanje infrastrukture.

Napominje se da projektirani WLAN za fakultete i institute mora biti usklađen s relevantnim međunarodnim i nacionalnim standardima u oblasti telekomunikacija i računarskih komunikacija, kao i sa svjetskim tehnološkim trendovima.

S obzirom na, kako se ističe, veliki broj i raznovrsnost objekata u kojima se izvode radovi, Ministarstvo je pripremilo šest tipskih idejnih projekata – za Biološki fakultet, Arhitektonski fakultet, FDU, Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Poljoprivredni i Šumarski fakultet. Vrijednost posla je 145,8 milijuna dinara, a tender se zatvara 31. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close