BB Invest Group gradit će stambeno-poslovni objekt i hotel s 4 zvjezdice

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2022. u 07:59
Foto: pixabay

BB Invest Group planira gradnju na dvije urbanističke parcele ukupne površine 3456 kvadrata.

Kompanija BB Invest Group planira gradnju stambeno-poslovnog objekta s kondo hotelom kategorije četiri zvjezdice u Kolašinu, za što je dobila i zeleno svjetlo glavnog državnog arhitekte, piše portal eKapija.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen Arhitektonski atelje, gradnja objekta planirana je u zahvatu DUP-a Centar – izmjene i dopune, na dvije urbanističke parcele ukupne površine 3456 metara četvornih. Ukupna bruto građevinska površina objekta je 9645 metara četvornih. Hotelski dio će imati 42 sobe i 18 apartmana. Predviđeno je da ima i 54 turističko-poslovna apartmana. Objekt će imati i 16 stanova, i to dva jednosobna, 12 dvosobnih i dva trosobna. Objekt će imat dvije podzemne etaže, prizemlje, tri kata, potkrovlje i tavan.

Najam i prodaja

Glavnu etažu budućeg objekta predstavlja prizemlje, u kome su planirane dvije cjeline. Prvu čine poslovni prostori u sjevernom i južnom kraku objekta, predviđeni za izdavanje i prodaju. Drugu čine prostori stanovanja i turističko-poslovni apartmani. Ovom etažom dominira hotelski dio. Objekt ima tri ulaza, od kojih se glavnim smatra hotelski, sa zapadne strane. U prizemlju se nalaze hotelski lobby s odgovarajućim brojem mjesta za sjedenje, glavno komunikativno jezgro koje je projektirano naspram ulaza, s dva lifta, putničkim i servisnim, kao i evakuacijskim stepeništem. Uz komunikativno jezgro projektirani su i toaleti za goste i prateće tehničke prostorije.

U sjevernom dijelu prizemlja smješteni su hotelski bar i restoran koji čine cjelinu koja u svojoj sredini ima servisno stepenište i kuhinjski lift, koji vode do podzemne etaže gdje se nalaze potrebne prateće prostorije. Južni dio prizemlja čine recepcija s pratećim prostorima, igraonica, ski servis, apoteka i turistička agencija.

Hotelska i cjelina poslovanja razdvojene su zonama preostala dva ulaza u objekt, koji su namijenjeni stambenim i turističko-poslovnim apartmanima projektiranim na etažama iznad prizemlja. U hotelskoj cjelini smještene su sobe i apartmani, a po etažama su projektirane i potrebne servisne i prostorije za održavanje. Drugu cjelinu čine turističko-poslovni apartmani. Kako je objašnjeno, zbog trenutnog stanja na tržištu, investitor je procijenio da su mu ovakvi prostori pogodni, pa su turističko-poslovni apartmani projektirani u sjevernim i južnim krakovima objekta, potpuno odvojeni od hotela, i svaki sa svojom komunikativnom jezgrom.

Na završnoj etaži potkrovlja s tavanom, projektirane su dvije cjeline i to hotelska i cjelina stambene namjene. U okviru hotelske cjeline su, isto kao na nižim katovima, predviđene hotelske sobe i apartmani. Razlika je u tome što su smještajne jedinice dupleks apartmani kao najluksuzniji dio hotelske ponude. U potkrovlju i tavanu planirana je i jedina sigurna zona objekta s potvrđenom stambenom namjenom, a projektom su predviđene dupleks jedinice. Prva etaža ispod prizemlja je prvenstveno projektirana kao garaža, ali dobar dio nje predstavljaju tehnički i servisni prostori namijenjeni zadovoljavanju potreba hotela kao i tehnički prostori u službi funkcioniranja i održavanja ostalih dijelova objekta. Druga etaža ispod sjevernog dijela objekta koja je namijenjena isključivo garažiranju.

Gradnja u fazama

Planirano je ukupno 95 parking mjesta, od čega 52 u garaži, a 43 tri na vanjskom parkiralištu. Projektom je predviđena fazna gradnja objekta. Faza 1 obuhvaća podzemni dio objekta s podzemnim etažama. Ova faza je podijeljena na dvije podfaze, pri čemu prva obuhvata dvokratnu garažu s nivoima Po-2 i Po-1, zajedno za ulaznom rampom. Druga podfaza podrazumijeva gradnju ostatka garaže u dijelu etaže Po-1. U okviru druge faze planirana je gradnja nadzemnog djela objekta. Podijeljena je na tri podfaze, pri čemu prve dvije obuhvaćaju bokove objekta s etažama Pr+3+Pk (+Tv) na kojima je projektirano poslovanje na etaži Pr, turističko-poslovni apartmani na etažama 1, 2 i 3 i stanovi na etaži Pk. U okviru treće podfaze planirana je gradnja centralnog dijela objekta s etažama Pr+3+Pk(+Tv) na kojima je projektiran hotel kategorije 4 zvjezdice s kondo modelom poslovanja. Investitoru se ostavlja mogućnost da faznost u izvođenju prilagodi svojim potrebama i promjeni navedeni redoslijed.

Komentirajte prvi

New Report

Close