Ukrajinski biznismen ulaže 150 milijuna eura u Srbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2024. u 07:25
Foto: Pixabay

Na sastanku je dogovoreno da će ukrajinski poduzetnik Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva dostaviti pismo namjere.

U Srbiji bi uskoro mogao biti otvoren pogon za preradu žitarica i uljarica, a u taj bi projekt bilo uloženo oko 150 milijuna eura.

O ovoj potencijalnoj investiciji razgovaralo se na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Aleksandra Martinovića i ukrajinskog poduzetnika Sergiya Dyadechka.

U razgovoru je istaknuta namjera ukrajinskog poduzetnika da u Srbiji izgradi veliki pogon za preradu poljoprivrednih proizvoda koji bi, uz dodanu vrijednost, potom bili namijenjeni izvozu.

“Sirovine poput soje, kukuruza i pšenice koje bi se koristile u preradi bile bi isključivo podrijetlom iz Republike Srbije, otkupljene od domaćih proizvođača. Tvornica bi zapošljavala oko 300 radnika – ističe se u priopćenju resornog ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da će ukrajinski poduzetnik Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva dostaviti pismo namjere, nakon čega će se utvrditi daljnji koraci u potencijalnoj suradnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close