Zbog Lepe Brene Bugari odavno rezervirali doček Nove godine u Beogradu

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2022. u 07:00
Foto: BORISLAV ZDRINJA/ATAIMAGES/PIXSELL

Restorani za lumperaciju spremni, a hotelijeri čekaju što će na otvorenom organizirati gradske vlasti.

U beogradskim hotelima najveće zanimanje za doček Nove godine pokazali su turisti iz Bugarske, a da bi se privukli gosti iz regije i unutrašnjosti Srbije nedostaje informacija hoće li vlast srpske prijestolnice organizirati program na ulicama, izjavio je Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) za agenciju Beta prenosi portal eKapija.com.

“Hotelijeri čekaju da vide što da ponude gostima, hoće li biti zabave na trgovima. Nije više komunističko doba kada su gosti bili zadovoljni hotelskim programom. Bilo bi normalno da se odluka o organiziranju uličnog dočeka objavi u listopadu kako bi turistički radnici imali najvažniji “mamac” za privlačenje gostiju”, objašnjava Genov.

Za sada ima rezervacija iz Bugarske, ali da to nije dovoljno da se napune hoteli glavnog grada jer će oni zauzeti najviše 20 posto kapaciteta.

“Goste za Novu godinu najviše privlači ulični spektakl”, kaže Genov.

Ova je godina za beogradske hotelijere bila dobra, naročito u kolovozu i rujnu, i nadmašeni su čak i neki rezultati poslovanja iz pretpandemijske 2019 godine.

Prema riječima direktora hotela Majestic Dragana Živkovića, bugarski su turisti su u tom hotelu, kao i prošle godine, rezervirali smještaj još prije nekoliko mjeseci, pa su smještajni kapaciteti od 140 soba tijekom dva praznična dana već rasprodani.

Živković ističe da su cijene novogodišnjih aranžmana minimalno podigli za jedan-dva posto prije nego li se inflacija zahuktala, i da ih nisu željeli još povisivati.

Godišnji rezultati poslovanja se, prema Živkovićevim se riječima popravljaju poslije dvogodišnjeg perioda pandemije, pa je “hotel na dobrom putu oporavka, krenuo je uzbrdo, ali je neizvjesno kada će stići na vrh”.

Direktor hotela Hilton Aleksandar Vasilijević rekao je da je prodano 85 posto kapaciteta, a da su među gostima najbrojniji državljani Bugarske.

Vasilijević je rekao da je tijekom godine bilo i gostiju s Bliskog istoka i da se hotel oporavio nakon financijske krize zbog korona virusa.

“Rasprodali smo gotovo cio kapacitet za novogodišnje praznike, a Bugari su najbrojniji naši gosti”, izjavio je Robert Stojko, direktor hotela Radisson (Radisson Collection) Robert Stojko.

On brojnost bugarskih gostiju koji žele Novu godinu dočekati u Beogradu objašnjava najavom koncerta Lepe Brene za novogodišnje praznike.

“Bugari vole Lepu Brenu i vjerujem da je to glavni motiv za njihov masovan dolazak na blagdane u Srbiju”, uvjeren je direktor beogradskog Radissona Robert Stojko.

Mega popularna Lepa Brena novogodišnje koncerte priređuje u beogradskom restoranu Topčiderac na Silvestrovo (cijena večere je 300-350 eura) i prve večeri u 2023. u Belexpo centru hotela Holiday Inn (cijena večere je 120-180 eura). I ostale zvijezde srpske estrade pjevat će u (bez)brojnim restoranima (detalji na novagodina.rs), jer apsolutno svi organiziraju večere i zabavu po cijeni od 20 do 180 eura. E, pa živjeli!

Komentirajte prvi

New Report

Close